تاریخ انتشار: 06 شهریور 1402
تاریخ بروزرسانی: 31 تیر 1403
کانتینر 40 فوت چیست ؟
کانتینر 40 فوت یکی از بزرگترین کانتینرهای استاندارد موجود در جهان است که با طول 12، ارتفاع 2.6 و عرض 2.4 متر معمولا برای ذخیره و حمل کالا مورد استفاده قرار میگیرد. کانتینرها نقش مهمی در تجارت و حمل و نقل بینالمللی ایفا میکنند. کانتینر 40 فوت یکی از پرکاربردترین آنهاست. به کانتینر 40 فوت، کانتینر 12 متری نیز میگویند. شما میتوانید برای آشنایی بیشتر با کانتینرها به مقاله قبلی دپوکانتین مراجعه کرده و با تعریف کانتینر و کاربردهای آن بیشتر آشنا شوید.
ابعاد کانتینر 40 فوت
کانتینرها از نظر ابعاد به دو نوع 40 فوت استاندارد و 40 فوت های کیوب (ارتفاع بلند) تقسیم میشوند.
کانتینرهای استاندارد:
طبق اعلام سازمان بین المللی استانداردسازی (ISO) همه کانتینرها از نظر عرض و ارتفاع مشابه هستند و تنها تفاوت آنها در طولشان است. بنابراین، میتوان نتیجه گرفت که اندازه ISO به طول خارجی کانتینر اشاره دارد. برای مثال، یک کانتینر ۴۰ فوت به این معنی است که طول کانتینر، ۴۰ فوت (12 متر) میباشد. به دلیل ضخامت متفاوت فولاد به کار رفته در ساختار کانتینرها، ممکن است در اندازه داخلی عرض، طول و ارتفاع آنها کمی تفاوت وجود داشته باشد.
کانتینرهای های کیوب:
کانتینرهای های کیوب (High-Cube) نسبت به کانتینرهای استاندارد، ارتفاع بیشتری دارند و به شما این امکان را میدهند تا کالاهای بزرگ و حجیم را توسط آنها منتقل کنید. در ادامه ابعاد کانتینرهای استاندارد و های کیوب ۴۰ فوت را در جدول به طور کامل مشاهده میکنید:
ابعاد خارجی کانتینرهای 40 فوت استاندارد و های کیوب | |||
نوع کانتینر | طول | عرض | ارتفاع |
استاندارد | 40 فوت (12.192 متر) | 8 فوت (2.44 متر) | 8 فوت و 6 اینچ (2.59 متر) |
های کیوب | 40 فوت (12.192 متر) | 8 فوت (2.44 متر) | 9 فوت و 6 اینچ (2.89 متر) |
ابعاد داخلی کانتینرهای 40 فوت استاندارد و های کیوب | |||
استاندارد | 39 فوت و 6 اینچ (12 متر) | 7 فوت و 8 اینچ (2.33 متر) | 7 فوت و 10 اینچ (2.4 متر) |
های کیوب | 39 فوت و 6 اینچ (12 متر) | 7 فوت و 8 اینچ (2.33 متر) | 8 فوت و 10 اینچ (2.7 متر) |
وزن و بار مجاز کانتینر 40 فوت
وزن و ظرفیت بار مجاز برای یک کانتینر 40 فوتی به شرح زیر است:
- وزن کانتینر خالی: 3880 کیلوگرم برای استاندارد و 3900 کیلوگرم برای های کیوب
- ظرفیت بار مجاز قابل حمل: 26600 کیلوگرم برای استاندارد و 28600 برای های کیوب
- حداکثر وزن کلی مجاز (شامل وزن کانتینر و بار): 30480 کیلوگرم برای استاندارد و 32500 برای های کیوب
لازم به ذکر است که ارقام دقیق ممکن است بسته به سازنده و مدل کانتینر متفاوت باشد. همچنین باید به محدودیتهای قانونی برای حمل و نقل جاده ای، ریلی و دریایی در هر کشور توجه داشت. به طور کلی، ظرفیت بار استاندارد برای کانتینرهای 40 فوتی استاندارد و های کیوب، 26 تا 28 تن میباشد.
مزایای کانتینر 40 فوت
مزایای استفاده از کانتینرهای 12 متری عبارتند از:
1. ظرفیت حمل بار زیاد: کانتینرهای 40 فوتی میتوانند تا حدود 28 تن بار را در خود جای دهند که ظرفیت قابل توجهی برای حمل انواع کالاها محسوب میشود.
2. امکان بارگیری بارهای طولانی و یکپارچه: طول داخلی حدود 12 متر این کانتینرها، امکان بارگیری قطعات بلند و یکپارچه را فراهم میکند.
3. کاهش هزینههای حمل و نقل: کانتینرهای 40 فوتی دارای ظرفیت حمل بار حدود دو برابر کانتینرهای 20 فوت هستند. این امر هزینه حمل و نقل را به ازای هر واحد کالا کاهش میدهد.
4. استانداردسازی و سازگاری: این کانتینرها از استانداردهای جهانی پیروی میکنند و با تجهیزات بارگیری/تخلیه در بنادر و پایانهها سازگار هستند.
5. امنیت و محافظت بار: کانتینرهای 40 فوتی از جنس فلز محکم ساخته شده و از بار در برابر آسیبهای محیطی و سرقت محافظت میکنند.
6. تسهیل عملیات لجستیکی: به دلیل استانداردسازی، مدیریت و ردیابی این کانتینرها در زنجیره تامین آسانتر است. در کل، کانتینرهای 40 فوتی گزینه مناسبی برای حمل حجم زیادی از انواع کالاها به صورت ایمن و کارآمد هستند.
انواع کانتینرهای 40 فوت
کانتینر ۴۰ فوت در انواع مختلفی تولید میشود و هر کدام کاربرد خاص خود را دارد. برخی از انواع کانتینر ۴۰ فوت عبارتند از:
کانتینر یخچالی
این نوع کانتینر برای حمل مواد غذایی و دارویی که به دمای کنترل شده نیاز دارند استفاده میشود. برای آشنایی بیشتر با این نوع کانتینر، مزایا، کاربردها و چالشهای آن میتوانید به مقاله کانتینر یخچالی مجموعه دپوکانتین مراجعه کنید.
کانتینر فلت رک (فلت راک)
کانتینر فلت رک نوعی کانتینر بدون دیواره جانبی یا با دیوارههای قابل باز و بسته شدن است که برای حمل و نقل کالاهای بزرگ و حجیم مانند ماشینآلات، لولههای طویل و الوار به کار میرود. برای آشنایی بیشتر میتوانید به مقاله کانتینر فلت رک دپوکانتین مراجعه کنید.
کانتینر بغل بازشو (اپن ساید)
این نوع کانتینر دارای یک درب در قسمت جانبی است و برای حمل کالاهایی که به بارگیری و تخلیه سریع نیاز دارند استفاده می شود.
کانتینر روباز (اپن تاپ)
همانطور که از نام آن پیداست، این کانتینرها سقف ندارند و یا سقف آنها توسط یک پوشش پلاستیکی پوشانده شده است. این نوع کانتینر برای کالاهایی با ارتفاع زیاد که نیاز به بارگیری از بالا دارند مناسب است.
کانتینر حمل خودرو
این کانتینرها برای حمل ایمن خودرو به صورت بین المللی از طریق ریل، جاده و در برخی موارد حمل و نقل دریایی طراحی شده اند.
کاربردهای کانتینر 40 فوت
کانتینرهای 40 فوتی با فضای زیاد و استحکام بالا، کاربردهای متنوعی در زمینههای مختلف دارند. از جمله کاربردهای اصلی و خلاقانه این کانتینرها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
انبار و اسکله
کانتینرهای ۴۰ فوت، معمولا برای حفظ و انتقال کالا در انبارها و اسکلهها استفاده میشوند اما علاوه بر آن، خود کانتینر ۴۰ فوت نیز میتواند بهعنوان یک یونیت انبار، تغییر کاربری پیدا کرده و تجهیز شود. جنس فلزی و ضد آب این کانتینرها، از محتوای داخل در برابر نور خورشید، باران و باد محافظت میکند.
حمل و نقل
کانتینرهای 40 فوت به دلیل ساختار مستحکم، مقاوت در برابر آب و طول عمر بالا، برای حمل انواع کالا در مسافتهای طولانی ایدهآل هستند. جادار بودن این کانتینرها امکان حمل محمولههای حجیم و تجهیزات بزرگ را نیز فراهم میکند. حمل وسایل نقلیه سنگین مانند کامیون، ماشین آلات ساختمانی و خودروهای شخصی، علاوه بر انواع مواد خام، از اصلیترین کاربردهای کانتینر چهل فوت است.
ساختمانسازی
قابلیت تغییر کاربری کانتینرهای ۴۰ فوت در کنار ابعاد مناسب، آنها را به انتخابی پرطرفدار میان معماران تبدیل کرده است. در سالهای اخیر، سازههای متعددی با کاربری مسکونی، تجاری و… با استفاده از کانتینرها ساخته شدهاست. کانتینرهای 40 فوت را میتوان به دلیل فضای مناسب و امنیتی که ارائه میدهند، به خانهها و دفاتر کار قابل حمل تبدیل کرد. برای آشنایی بیشتر میتوانید به مقاله تغییر کاربری کانتینر و مزایای آن مراجعه کنید.
کمپ کانتینری
مثل برادران کوچکتر خود یعنی کانتینر 20 فوت، کانتنیرهای ۴۰ فوت نیز میتوانند با تغییر کاربری، به کمپهای کانتینری دربرگیرنده یونیتهای زیستی، مدیریتی و… تبدیل شوند.
سرویسهای بهداشتی
در بسیاری از نقاط جهان، مردم هنوز به سرویس و امکانات بهداشتی مناسب دسترسی ندارند. همچنین در بسیار از نقاط مانند پارکها و یا مکانهای تفریحی امکان ساخت سرویس بهداشتی دائمی وجود ندارد. کانتینرهای 40 فوت را میتوان به واحدهای بهداشتی مجهز به امکانات رفاهی مناسب برای استفاده مردم در این مناطق تبدیل کرد.
بارگیری کانتینر 40 فوت
بارگیری صحیح یک کانتینر 40 فوت، چه برای حمل و نقل دریایی و چه زمینی، از اهمیت بالایی برخوردار است. این فرآیند شامل مراحل مختلفی از آماده سازی تا ایمن سازی بار می باشد. در این قسمت از مقاله، به طور گام به گام به نحوه بارگیری کانتینر 40 فوت می پردازیم.
مراحل بارگیری
1. اقدامات پیش از بارگیری
- انتخاب کانتینر مناسب: با توجه به نوع و حجم بار خود، کانتینر 40 فوت استاندارد یا هایکیوب (HC) را انتخاب کنید.
- تهیه تجهیزات: لیفتراک، جک پالت، تسمههای بار، پالت، و سایر تجهیزات مورد نیاز برای بارگیری را آماده کنید.
- بررسی و آمادهسازی بار: از سالم و قابل حمل بودن بار خود اطمینان حاصل کنید. در صورت نیاز، بار را بستهبندی و پالتبندی کنید.
- تهیه اسناد و مدارک: تمام اسناد و مدارک لازم برای حمل و نقل، مانند گمرک و بیمه را آماده کنید.
2. اقدامات حین بارگیری
- بازرسی کانتینر: قبل از بارگیری، از سالم بودن درب ها، قفل ها و کف کانتینر مطمئن شوید.
- چیدمان بار: با توجه به نوع و وزن بار، آن را به طور صحیح در کانتینر قرار دهید. از توزیع یکنواخت وزن در طول و عرض کانتینر اطمینان حاصل کنید.
- استفاده از پالت: برای جابجایی و چیدمان آسانتر بار، از پالت استفاده کنید.
- محکم کردن بار: با استفاده از تسمههای بار، بار را به طور امن در جای خود ثابت کنید.
3. ایمن سازی
- بستن درب کانتینر: درب کانتینر را به طور کامل و امن ببندید.
- مهر و موم کردن: از پلمپ یا قفلهای امنیتی برای جلوگیری از باز شدن درب کانتینر در طول حمل و نقل استفاده کنید.
- تهیه برچسب: برچسبهای حاوی اطلاعات مربوط به بار، مانند فرستنده، گیرنده، محتوا، وزن و ابعاد، را روی کانتینر بچسبانید.
با دنبال کردن مراحل ذکر شده می توانید به طور صحیح و ایمن یک کانتینر 40 فوت را بارگیری کنید. به یاد داشته باشید که رعایت نکات ایمنی و استفاده از تجهیزات مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است.
چه تعداد پالت در یک کانتینر 40 فوت جا می شود ؟
تعداد پالت هایی که در یک کانتینر 40 فوتی جا می گیرد به نوع و اندازه پالت ها بستگی دارد:
- برای پالت های استاندارد اروپایی با ابعاد 1.2 × 0.8 متر، تا 25 عدد پالت در کف کانتینر 40 فوتی جای می گیرد.
- برای پالت های استاندارد آمریکایی با ابعاد 1.016 × 1.219 متر، تا 21 عدد پالت در کف کانتینر 40 فوتی جای می گیرد.
برای بهره گیری حداکثری از فضا، پالت ها را می توان به گونه ای قرار داد که برخی به صورت طولی و برخی دیگر به صورت عرضی در کانتینر چیده شوند. بنابراین با در نظر گرفتن انواع پالت ها و روش چیدمان آنها، تعداد پالت های قابل بارگیری در یک کانتینر 40 فوت بین 21 تا 25 عدد متغیر است.
نکات مهم برای بارگیری کانتینر 40 فوت
- برای اطمینان از پایداری و امنیت بار، از چیدمان مناسب پالت ها بر اساس وزن و اندازه آنها اطمینان حاصل کنید.
- در صورت حمل بارهای شکننده، از بارگیری تک ردیفه استفاده کنید تا از آسیب به کالا جلوگیری شود.
- قبل از بارگیری، حتما داخل کانتینر را تمیز و خشک کنید تا از آسیب به کالا توسط رطوبت و آلودگی جلوگیری شود.
با رعایت این نکات می توانید به بهترین شکل از فضای کانتینر 40 فوت برای حمل و نقل ایمن و بهینه کالاهای خود استفاده کنید.
خرید و قیمت
قیمت کانتینر ۴۰ فوت بسته به نوع، شرایط و سال ساخت آن متفاوت است. پیشنهاد ما، تماس با کارشناسان و مشاوران مجتمع صنعتی دپوکانتین است تا بسته به نیاز خود، اطلاعات مربوطه را دریافت نمایید. دپوکانتین با بیش از سی سال تجربه در زمینهی تولید، خرید و فروش کانکس و کانتینر با بهترین کیفیت و کمترین قیمت ممکن، میتواند تمامی نیازهای شما را برآورده کند. برای اطلاع از قیمت محصولات کانتینری، قیمت انواع کانکس و … می توانید از اطلاعات ما در پایین صفحه یا صفحهی تماس با ما استفاده نمایید.
همچنین میتوانید با مراجعه به صفحه لیست قیمت کانکس و کانتینر از بروزترین قیمتهای مجموعه دپوکانتین مطلع شوید.
کانتینر 40 فوت دست دوم
کانتینر دست دوم یا استوک، برای افراد و یا شرکتهایی که به دنبال کانتینر با کیفیت اما ارزانتر از نمونههای نو هستند، گزینهای مقرون به صرفه است. این کانتینرها پس از چند سال استفاده در حمل و نقل، توسط شرکتهای حمل و نقل یا مالکان آنها به فروش گذاشته میشوند. اگرچه دست دوم هستند اما از استحکام و کیفیت ساخت بالایی برخوردارند و با قیمتی به مراتب پایینتر از کانتینرهای جدید به فروش میرسند. کانتینرهای 40 فوت دست دوم میتوانند برای اهداف مختلفی از جمله انبار، ایجاد فضای کار یا حتی ساخت خانه موقت مورد استفاده قرار گیرند. البته قبل از خرید باید به وضعیت ظاهری و ساختاری آنها دقت شود تا از سلامت و عملکرد مناسب کانتینر اطمینان حاصل گردد.
قیمت کانتینر 40 فوت دست دوم به عواملی مانند سال ساخت، برند، وضعیت ظاهری و کاربری قبلی آن بستگی دارد. به طور کلی، قیمت این نوع کانتینرها از حدود 100 میلیون تومان تا 180 میلیون تومان متغیر است. در هنگام خرید کانتینر 40 فوت دست دوم، باید به نکاتی مانند سالم بودن بدنه و درب کانتینر، عدم وجود زنگ زدگی و سوراخ، و همچنین سلامت کف کانتینر توجه کرد. همچنین، بررسی سال ساخت و برند کانتینر نیز میتواند در انتخاب یک کانتینر با کیفیت و بادوام مؤثر باشد.
لطف میکنید قیمت ۴۰ فوت رو بگین
با سلام
کانتینر های ۴۰ فوت باتوجه به سطح سلامت و سال ساخت(نو یا دست دوم بودن کانتینر) قیمت متفاوتی دارند. برای استعلام قیمت میتوانید با شماره های 90002040 و یا 09124014001 تماس گرقته تا کارشناسان فروش قیمت را خدمت شما اعلام نمایند.