تاریخ انتشار: 20 آبان 1402
تاریخ بروزرسانی: 05 دی 1403
عنوان | شرح |
ویلای کانتینری | نوعی سازه پیشساخته است که از تبدیل کانتینرهای استاندارد به فضاهای مسکونی تشکیل میشود. |
مشخصات | ویلای کانتینری بر اساس کانتینرهای 20 و 40 فوت ساخته میشود و بهصورت شخصیسازی شده تولید میشود. |
مزایای کلیدی | انعطافپذیری در طراحی، سرعت ساخت بالا، قیمت مناسب و سازگاری با محیط زیست. |
معایب | محدودیت فضا نسبت به خانههای سنتی و قیمت بیشتر نسبت به کانکسها. |
مراحل ساخت | طراحی، انتخاب کانتینر، ترمیم، برشکاری، نصب داخلی، رنگآمیزی و بررسی نهایی. |
دکوراسیون | قابل شخصیسازی شامل رنگآمیزی، نصب تابلو، گیاهان و مبلمان مناسب. |
نگهداری | نیازمند بازبینی اتصالات، درزگیری، رنگآمیزی و سرویسدهی سیستمهای گرمایش و سرمایش. |
آینده | انتظار میرود استفاده از ویلاهای کانتینری در ایران به دلیل مزایا و کمبود زمین افزایش یابد. |
در دنیای امروز، طراحی و ساخت سازههای مسکونی دستخوش تغییرات بزرگی شده است. یکی از این نوآوریها، ویلای کانتینری است که با ترکیب طراحی مدرن، سرعت در اجرا، و توجه به محیط زیست، به یک انتخاب محبوب در بین سازههای پیشساخته تبدیل شده است. در این مقاله، به بررسی دقیق ویلای کانتینری، ویژگیها، مزایا و مراحل ساخت آن خواهیم پرداخت.
ویلای کانتینری چیست؟
ویلای کانتینری یا کانتینر ویلایی نوعی سازه پیش ساخته است که از تبدیل کانتینرهای استاندارد به فضاهای مسکونی ایجاد میشود. معمولا از شاسی و استراکچر کانتینرهای 20 و 40 فوت برای ساخت این نوع سازههای مسکونی استفاده میشود. ظاهر مدرن سازههای کانتینری در کنار ساختار تجدید پذیر و سازگاری با محیط زیست، نقش موثری در محبوبیت سازههای کانتینری داشته است.
در صورت علاقه بیشتر میتوانید به مقاله ” کانتینر چیست؟ ” دپوکانتین مراجعه کرده و با تعریف کانتینر و کاربردهای آن آشنا شوید.
مشخصات ویلای کانتینری
این ویلاها بر پایه کانتینرهای 20 فوت و 40 فوت استاندارد ساخته میشوند اما این موضوع محدودیتی در طراحی سازههای خلاقانه کانتینری ایجاد نمیکند؛ بلکه بهعلت طبیعت ماژولار کانتینر و سازههای تغییر پیشساختهی بر پایه کانتینر، میتوان در طراحی سازه از سطح یک ویلا فراتر رفت و حتی یک مجموعهی تفریحی کانتینری را در مناطقی که امکان ساخت و ساز سنتی، به دلایلی مانند دشواری حمل مصالح، نبود امکان پیریزی و یا حتی موارد قانونی وجود ندارد، احداث کرد. سازههای کانتینری ساخته شده از چند کانتینر مجزا یکی از محبوبترین انواع کانتینکس در سطح بینالمللی بهشمار میروند.
ویلای کانتینری یا کانتینکس ویلایی مانند تمامی تولیدات دیگر گروه صنعتی دپوکانتین، به سفارش و بر اساس مشخصات مورد نظر کارفرما تولید میشود؛ به همین سبب، امکان شخصیسازی ویلای کانتینری بیپایان است. از متراژ سازه گرفته تا امکانات رفاهی فضای داخل ویلا مانند اتاق بازی و حتی استخر، هیچ محدودیتی در شخصیسازی کانتینکس ویلایی وجود ندارد.
مزایا و معایب کانتینر ویلایی
مزایا
همانطور که پیشتر گفته شد، محبوبیت سازههای کانتینری همواره رو به افزایش است. این سازهها بخش بزرگی از محبوبیت خود را به ویژگیهای خاص و منحصر بهفرد سازههای کانتینری مدیون هستند. در ادامه به بررسی برخی از این ویژگیها میپردازیم.
انعطافپذیری در طراحی
یکی از بزرگترین مزایای ویلاهای کانتینری انعطافپذیری بالای آنها در طراحی است. با توجه به اینکه ویلا با استفاده از کانتینرهای استاندارد ساخته میشود، میتوان طرحهای متنوع و خلاقانهای برای آن در نظر گرفت. طراح و یا معمار سازه کانتینر میتواند با تنظیم و تغییر تعداد و نحوه قرارگیری کانتینرها، دست به خلق سازهای تازه و اثری هنری بزند. علاوه بر آن، موارد سادهتر مانند تعداد درب و پنجرهها و طراحی بیرونی این سازهها نیز به آسانی قابل شخصیسازی است.
سرعت ساخت بالا
ساخت ویلاهای کانتینری بسیار سریعتر از خانههای معمولی انجام میشود. به دلیل ساختار پیشساخته کانتینر و حذف پروسهی دیوارکشی با استفاده از آجر، روند تولید و نصب بسیار کوتاهتر است. در بسیاری از موارد، یک ویلای کانتینری ظرف چند هفته آماده بهرهبرداری میشود.
قیمت مناسب
قیمت ویلاهای کانتینری معمولاً ارزانتر از خانههای آجری است، زیرا هزینههای ساخت آن کمتر بوده و نیازی به زمین زیاد و پروسه طولانی ساختمانی ندارند. البته قیمت نهایی بستگی به اندازه ویلا، مصالح بهکار رفته و تجهیزات داخلی دارد. اما بهطور کلی یک ویلای کانتینری ارزانتر از یک ویلای بتنی یا فولادی تمام میشود.
در صورت علاقه به کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به مقاله قبلی وبلاگ دپوکانتین مراجعه کرده و با چگونگی تعیین قیمت کانتینرها بیشتر آشنا شوید.
سازگاری با محیط زیست
کانتینرهای ویلایی، به علت استفاده از چهارچوب کانتینر استاندارد، نیازی به تولید مواد اولیه تازه ندارند. به بیان دیگر، استفاده از کانتینر برای ساخت ویلا نوعی بازیافت بهشمار میرود که آسیب محیط زیستی را به حداقل میرساند. همانطور که در بخش پیشین گفته شد، نیاز کمتر کانتینرها به مصرف انرژی برای گرمایش و سرمایش نیز در سازگاری آنها با محیط زیست موثر است.
معایب
محدودیت فضا
یکی از مشکلات اصلی ویلاهای کانتینری اندازه کوچک آنهاست. با توجه به محدودیت اندازه کانتینرها، فضای زندگی معمولاً کمتر از خانههای متداول است و این مسئله ممکن است برای برخی دردسرساز باشد.
قیمت بیشتر نسبت به کانکس
بدنه مستحکمتر کانتینرها نسبت به کانکسها باعث میشود هزینه تمام شده کانتینرهای ویلایی بیشتر از کانکسهای ویلایی باشد. همچنین در ایران هزینهی تمامشدهی ساخت یک سازه کانتینری همواره وابسته به قیمت جهانی کانتینر و قیمت دلار است.
فرآیند طراحی و ساخت
بهطور خلاصه، مراحل ساخت ویلاهای کانتینری به شرح زیر است:
- طراحی نقشه سازه کانتینری
- انتخاب کانتینر مناسب
- ترمیم و اوورهال کانتینر
- برشکاری و ایجاد درب و پنجره
- نصب پنلهای داخلی
- رنگآمیزی بدنه کانتینر
- نصب درب و پنجرهها
- لولهکشی و پیادهسازی سیستم برق
- قرارگیری اسباب و لوازم داخلی کانتینر
- بررسی نهایی توسط مسئول کنترل کیفیت
دکوراسیون ویلاهای کانتینری
یکی از مهمترین موارد در طراحی داخلی ویلاهای کانتینری، طراحی و چیدمان مناسب فضای داخل کانتینر است. برخی از رایجترین موارد قابل شخصسازی در ویلاهای کانتینری عبارتاند از:
رنگآمیزی دیوارها
دیوارهای داخلی کانتینر ویلایی، بسته به سلیقهی کارفرما قابل رنگامیزی هستند. همچنین میتوان برای ایجاد یک جلوه خاص، از أنواع کاغذ دیواری برای پوشش دیوارههای داخلی کانتینر استفاده کرد.
نصب تابلو، پوستر و انواع آویزها
از تابلوهای نقاشی، عکس، پوسترها و انواع دیوارآویزها میتوان برای تزئین کانتینرهای ویلایی استفاده کرد.
قرار دادن گل و گیاه
استفاده از گیاهان مختلف، میتواند به هر فضایی زیبایی و زندگی ببخشد. کنتراست سازهی فلزی و بیروح کانتینر و سرزندگی گیاهان میتواند زیبایی چشمگیری به فضا ببخشد.
استفاده از مبلمان مناسب
هماهنگی مبلمان با دیگر اجزای دکوراسیون، در زیبایی هر سازهای موثر است. برای مثال، استفاده از مبلمان مینیمال برای ویلایی که از چنین طراحیای پیروی میکند، میتواند فضا را از زیبا به بینقص تبدیل کند.
نگهداری از کانتینر ویلایی
ویلاهای کانتینری نیز مانند هر سازه دیگر، برای ادامهی کار در نهایت بازدهی خود و حفظ سلامت در طی عمر مفید سازه، به نگهداری مناسب نیازمند هستند. در ادامه مهمترین موارد در نگهداری ویلاهای کانتینری را بررسی میکنیم.
- اتصالات کانتینرها را به طور مرتب توسط متخصص بازبینی شده و از کارایی آنها اطمینان حاصل شود.
- درزگیری اتصالات درب و پنجرهها و حتی عایقها باید بهصورت منظم انجام شود.
- رنگآمیزی دورهای بدنهی کانتینرها برای پیشگیری از زنگزدگی و پوسیدگی سازهها ضروری است.
- در صورت لزوم از عایقهای حرارتی و صوتی اضافه بر ورقهای استناندارد ساندویچ پانل استفاده کنید.
- تأسیسات گرمایش و سرمایش ویلاها و همچنین سیستمهای آبگرمکن باید مانند ساختمانهای سنتی، بازبینی و سرویس شوند.
آیندهی ویلاهای کانتینری در ایران
با توجه به مزایای ویلاهای کانتینری نسبت به سایر ساختمانهای مسکونی، انتظار میرود استفاده از این نوع ویلاها در ایران رو به افزایش باشد. البته کمبود زمین در شهرها و قیمت بالای آن مهمترین دلیل گسترش ویلاهای کانتینری خواهد بود.
نتیجهگیری
ویلاهای کانتینری گزینه مناسبی برای کسانی است که به دنبال سرعت، ارزانقیمتی و نزدیکی به طبیعت هستند. اما پیش از تصمیمگیری، حتماً باید معایب احتمالی مانند کوچکی فضا را مدنظر قرار داد. انتخاب نوع مناسب ویلا با توجه به نیازها و سلیقهی شخصی، میتواند تجربهای لذتبخش و رضایتبخش را رقم بزند. برای کسب اطلاعات بیشتر دربارهی ویلاهای کانتینری و سفارش سازهی شخصیسازه خود، با مشاورین متخصص ما در مجموعه دپوکانتین در ارتباط باشید.
چقدر زمان میبرد تا یک ویلا کانتینری آماده استفاده شود؟ آیا شما نمونهای از پروژههای گذشته که از کانتینر ویلایی در آنها استفاده شده را معرفی میکنید؟ به نظر میرسد این ساخت و ساز فرصتهای جالبی را ایجاد کند.
با سلام و وقتبخیر
ویلاهای کانتینری، بسته به گستردگی و امکانات پروژه، بهطور متوسط بین ۲ تا ۴ هفته زمان میبرد. از پروژههای کانتینری دپوکانتین میتوان به کافه کانتینری دانشگاه امیرکبیر اشاره کرد.
آیا ویلای کانتینری به عنوان یک محل اقامت موقت یا دائم میتواند گزینهای مناسب باشد؟ آیا تجربههای مثبتی در این زمینه وجود دارد و شما با چه چالشهایی روبرو بودهاید؟
با سلام و وقتبخیر
بله. ویلاهای کانتینری میتوانند با فراهم کردن نیازهای ساکنین و امکانات رفاهی مورد نیاز آنها، محیطی مناسب برای سکونت موقتی یا دائمی افراد را فراهم کنند.
مهمترین چالش در زمینه سکونت در خانههای کانتینری را میتوان محدودیت فضا و محیط سکونت معرفی کرد.
میخواستم بپرسم آیا در مورد ساخت ویلا با کانتینر، مجوزهای خاصی از سوی نهادهای مربوطه لازم است؟ به نظر میرسد که این نوع ساخت و ساز مزایای زیادی دارد. آیا در مناطق شهری نیز این نوع ویلا قابل پیادهسازی است؟
با سلام
برخلاف سازههای آجری سنتی، سازههای کانتینری نیازی به گودبرداری و ساخت زیربنا ندارند به همین دلیل ساخت آنها به مجوز خاصی نیاز ندارد.
پیادهسازی ویلاهای کانتینری در مناطق شهری، به دلیل نبود فضای کافی برای ساخت و قرارگیری چنین سازههایی با پیچیدگیهای خاص خود همراه است اما بهطور کلی، ساخت سازههای کانتینری در اماکن شهری مانع خاصی ندارد