رستوران کانتینری چیست و چه کاربردهایی دارد ؟

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۴۰۲

تاریخ آخرین بروزرسانی: ۰۶ بهمن ۱۴۰۲

رستوران کانتینری: روند جدیدی در صنعت رستوران و ارائه خوراکی و نوشیدنی‌ها

 رستوران کانتینری یا رستوران کانتینر، روندی جدید در صنعت غذا است که طی چند سال اخیر در سراسر جهان و البته در ایران نیز رو به گسترش بوده است. این رستوران‌ها با تغییر کاربری و ترکیب کانتینرهای استاندارد ساخته می‌شوند. در صورتی که با کانتینر آشنایی کافی ندارید، برای مطالعه بیشتر می‌توانید به پست قبلی وبلاگ دپوکانتین مراجعه کرده و با تعریف کانتینر و کاربردهای آن آشنا شوید.

تاریخچه رستوران کانتینری

اطلاعات دقیقی از اولین رستوران کانتینری در دسترس نیست اما به‌نظر می‌رسد که راه‌اندازی اولین رستوران‌های کانتینری، در دهه پنجاه میلادی و در شهرهای بندری تاسیس شدند. البته آن زمان این کانتینرها بیش‌تر جنبه موقت داشتند و برای رویدادها و جشن‌ها به کار می‌رفتند. با گذر زمان و افزایش محبوبیت این نوع رستوران‌ها، صاحبان کسب و کار به فکر گسترش و دائمی کردن آن‌ها افتادند. در دهه اول 2000 میلادی رستوران‌های کانتینری به صورت جدی‌تری مورد توجه قرار گرفتند و در سراسر دنیا رایج شدند.

مزایای رستوران کانتینری

 مزایای متعدد رستوران‌های کانتینری باعث افزایش روز افزون استفاده آن‌ها شده است:

زمان کوتاه راه‌اندازی

رستوران‌ کانتینرها در مقایسه با رستوران‌های سنتی زمان کمتری برای ساخت و راه‌اندازی نیاز دارند، زیرا نیازی به ساخت ساختمان جدید وجود ندارد و می‌توان آن‌ها را در عرض چند هفته تا چند ساخته و جای‌گذاری کرد. این گروه تولیدات در زمره تولیدات سازهای پیش‌ساخته به حساب می‌آیند و سرعت تولید آن‌ها بسیار بالا است. همچنین نصب و راه اندازی آن‌ها به زمان زیادی نیاز ندارد. سرمایه‌گذاران این نوع رستوران‌ها و کافی‌شاپ‌های کانتینری، می‌‌توانند جریان کسب و کار خود را سریع‌تر ایجاد کرده و توسعه دهد.

انعطاف‌پذیری بیشتر

رستوران‌های کانتینری به دلیل ساختار قابل حمل، انعطاف‌پذیری بالایی دارند و می‌توان آن‌ها را به راحتی جابجا کرد یا بسته به فصل و تقاضای مشتریان، با افزایش یا کاهش ماژول‌ها، ظرفیت رستوران را تغییر داد. به طور مثال، ساخت یک کافه کانتینری در ابعاد کوچک و مدرن زمان زیادی را نیاز ندارد ضمن اینکه کاربر می‌تواند در آینده با اضافه کردن بخش های جدید، سایر خدمات نظیر ارائه خوراکی‌های متنوع را نیز ارائه نماید و در واقع به مرور زمان واحد خود را توسعه و گسترش داده و کسب و کار خود را بهبود بخشد.

بازدهی بهتر انرژی

کانتینرها فضای کوچکتری نسبت به ساختمان‌های رستوران سنتی دارند، بنابراین به انرژی کمتری برای خنک یا گرم کردن فضا نیاز دارند. همچنین به دلیل اندازه کوچک‌تر می‌توان آن‌ها را به راحتی با مواد بازیافتی و عایق‌بندی خوب ارتقا داد.علاوه بر این به دلیل قابل حمل بودن این نوع رستوران های کانتینری؛ اصولا مالک یا مدیر آن همه تلاش خود را می‌کند که از کمترین میزان انرژی، سوخت، آب و سایر منابع بیشترین بهره‌بردای را داشته باشد تا ضمن مدیریت هزینه‌ها، نسبت به کاهش زمان تامین دوباره انرژی، درست تر عمل کند.

دوستدار محیط زیست

از آنجایی که رستوران‌های کانتینری از کانتینرهای تغییر کاربری‌داده‌شده استفاده می‌کنند، به محیط زیست آسیب کمتری می‌رسانند. همچنین مصرف انرژی کمتر و تولید زباله کمتر آن‌ها نسبت به رستوران‌های معمولی نیز به ویژگی‌های محیط زیستی اضافه می‌کند.استفاده دوباره از کانتینری که زمانی طولانی را در سفرهای دور و دراز به عنوان جعبه استاندارد حمل کالا طی کرده است در واقع هویت بخشی دوباره به یک وسیله مستعمل و کاهش مصرف متریال و مواد اولیه است.

نکاتی برای راه‌اندازی یک رستوران کانتینری

در نظر گرفتن نکات زیر می‌تواند به راه‌اندازی موفق یک رستوران کانتینری کمک شایانی کند:

  • انتخاب مکان مناسب با در نظر گرفتن عواملی مانند دسترسی، ترافیک و قوانین شهرداری و توجه به مسیرهای خیابان در شهر و یا محل استقرار کانتینر رستوران
  • درنظر گرفتن محل توقف و پارک خودرو و یا وسایل نقلیه شخصی دیگر و عدم ایجاد مزاحمت و ایجاد اشکال در ترافیک منطقه
  • طراحی خلاقانه فضای داخلی برای به حداکثر رساندن استفاده از فضای موجود
  • تعریف قفسه ها و دسترسی به مواد اولیه در کوتاه ترین و بهترین موقعیت در کانتینر تغییر کاربری یافته
  • استفاده از عایق‌های مناسب برای بهبود کنترل دما و کاهش مصرف انرژی
  • استفاده از ساین و نشانه های راهنمای مناسب و قابل فهم برای عموم مراجعان ترجیحاً بدون استفاده از نوشته (به این دلیل که همه افراد بومی و خارجی بتوانند به راحتی به خدمات دسترسی داشته باشند.)
  • تامین روشنایی و تهویه کافی با استفاده از پنجره‌های مناسب و سیستم تهویه مطبوع
  • توجه به محیط و منطقه استقرار برای جلوگیری از ایجاد مزاحمت برای همسایه ها و ساکنین ویا مغازه های اطراف چه از نظر بوی تولید شده از جریان پخت و پز و چه از منظر تراکم و ازدجام جمعیت در آن موقعیت
  • رعایت استانداردهای بهداشتی و ایمنی نظیر امکانات اطفاع حریق و کپسول آتشنشانی و امکانات ضدعفونی کردن محیط طبخ غذا یا آماده کردن نوشیدنی
  • ارائه منویی متنوع و خلاقانه متناسب با فضای محدود آشپزخانه
  • اجتناب از ارائه موارد و محصولاتی که تامین و ارائه آن دائمی نیست و ممکن است مدیر کانتینر رستوران نتواند در همه مواقع آن خوراکی را ارائه نماید
  • برنامه‌ریزی دقیق مالی و پیش‌بینی هزینه‌های ثابت و متغیر
  • استفاده از امکانات حداقلی و قابل حمل برای صرف غذا در محیط اطراف رستوران سیار کانتینری

آینده رستوران‌ کانتینر در ایران

با توجه به روند رو به رشد رستوران‌های کانتینری در جهان، پیش‌بینی می‌شود این مدل کسب و کار در ایران نیز طرفداران بیشتری پیدا کند. دلیل اصلی محبوبیت رستوران‌های کانتینری، سرمایه‌گذاری اولیه پایین‌تر و راه‌اندازی سریع‌تر آن‌ها نسبت به رستوران‌های سنتی است.البته کماکان چالش‌هایی در زمینه مکان‌یابی، جلب رضایت مشتریان و رقابت با سایر رستوران‌ها وجود دارد که باید مدنظر قرار گیرند. با این حال، انتظار می‌رود آینده روشنی در انتظار رستوران‌های کانتینری در ایران باشد.
موضوع دیگری که در مورد این نوع سازه‌ها از اهمیت بالای برخوردار است جریان زیست شبانه و تفریحات شامگاهی است. ایجاد محوطه و محدوده‌هایی از انواع خوراکی و کانکس و کانتینرهای رستورانی که انواع خوراکی و نوشیدنی ها را سرور می کنند، می تواند به عنوان جاذبه به ویژه در زندگی شهری و توریست شهری به حساب بیاید.
طراحی و ساخت سازه‌های قابل حمل، زیبا و کاربردی با استراکچر کانتینر که استحکام بالایی نیز دارد و ایجاد فضاهایی برای تفریح سالم خانواده ها و زیست شبانه، می تواند در دستور کار برنامه ریزان شهری قرار گرفته و نهادهای مختلف به ویژه شهرداری های از این فرصت برای ایجاد اشتغال، سرگرمی و تفریح سالم شهروندان و توسعه رفاه عمومی استفاده کنند.

انواع رستوران کانتینر

مجموعه تفریحی کانتینری کیوب کلاب توچال

رستوران‌ کانتینرها در انواع مختلفی وجود دارند، از جمله:

رستوران‌های کوچک

این رستوران‌ها معمولاً با استفاده از یک کانتینر 20 فوت ساخته می‌شوند و از فضای باز جهت خدمات‌رسانی به مشتریان استفاده می‌کنند.

رستوران‌های بزرگ

این رستوران‌ها در چندین کانتینر قرار دارند و می‌توانند فضای خدمات رسانی به مشتری را نیز در جای دهند.

رستوران‌های سیار

این رستوران‌ها، با استفاده از کانتینرهای نصب‌شده پشت کامیون‌ها ساخته می‌شوند و انعطاف‌پذیری بالاتری نسبت به انواع دیگر رستوران کانتینری دارند.

رستوران‌های ساحلی

با توجه به رطوبت بالای نواحی ساحلی، استفاده از کانتینرهای مقاوم در برابر پوسیدگی و رطوبت، می‌تواند گزینه‌ی کارامدی باشد.

کافه رستوران

این نمونه از رستوران ها معمولا با استفاده از یک تا دو کانتنیر 20 فوت و یا یک کانتینر 40 فوت به منظور تامین انواع نوشیدنی و خوراکی های کافه ای مورد استفاده قرار می گیرد.

چالش‌های رستوران‌ کانتینرها

علی‌رغم مزایای فراوان، رستوران‌های کانتینری با چالش‌هایی نیز مواجه هستند:

فضای محدود می‌تواند طراحی داخلی را دشوار کند
تامین نور و تهویه کافی در نقاطی که برق شهری محدودیت داشته باشد گاهی دشوار است و نیاز به تامین منبع تغذیه دارد.
درصورتی که محیط مناسبی در اطراف محل استقرار ان نباشد، در مقایسه با رستوران‌های معمولی، ظرفیت پذیرایی محدودتر است
هزینه حمل و نقل کانتینرها درصورتی که با شرکت خدماتی درستی هماهنگ نشود می‌تواند گران باشد
تعمیر و نگهداری آن اگر به صورت ادواری و اصولی انجام نشود ممکن است طول عمر سازه را کاهش دهد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *