کانتینر فلت‌ رک | کانتینر بالا بازشو | مجموعه صنعتی دپوکانتین

تاریخ انتشار: 13 مهر 1402

تاریخ بروزرسانی: 31 تیر 1403

کانتینر فلت رک، نوعی کانتینر بدون سقف و دیواره‌های جانبی است که برای حمل و نقل کالاهای حجیم و سنگین طراحی شده است. این کانتینرها با ابعاد استاندارد 20 و 40 فوت، قابلیت حمل انواع بارهای غیرمعمول مانند ماشین‌آلات صنعتی، لوله و الوار را دارند. ساختار مستحکم و ویژگی‌های منحصر به فرد فلت رک‌ها، آن‌ها را به گزینه‌ای ایده‌آل برای صنایع مختلف تبدیل کرده است. در این مقاله، به بررسی جامع انواع، ابعاد، کاربردها و نکات مهم در انتخاب کانتینر فلت رک می‌پردازیم تا شما را در تصمیم‌گیری برای خرید یا استفاده از این نوع کانتینر یاری کنیم.

در صورت علاقه بیشتر به کانتینر می‌توانید به دیگر مقاله دپوکانتین مراجعه کرده و با تعریف کانتینر و کاربردهای آن آشنا شوید.

کانتینر فلت رک چیست؟

کانتینر فلت رک نوع خاصی از کانتینر است که سقف و دیواره در طرفین بلند آن وجود ندارد. این ویژگی باعث می شود بارگیری محموله با ابعاد و اشکال مختلف(طول یا عرض زیاد) به سرعت و به آسانی انجام شود. فلت راک نیز مانند دیگر انواع کانتینر، ابعاد مشخص و استانداردی دارد که توسط سازمان بین‌المللی استانداردها تعیین شده است. به علت عدم وجود دیواره‌های جانبی در کانتینرهای فلت رک، معمولا کالاهای بزرگ و حجیم مانند لوله، الوار، ماشین‌آلات صنعتی و… را به وسیله‌ی آن‌ها جا‌به‌جا می‌کنند. کانتینرهای فلت رک با قاب های تقویت شده و ستون های گوشه ای محکم، ساخته شده اند تا بتوانند در برابر بارهای سنگین مقاومت کنند و حمل‌ونقل ایمنی را فراهم کنند.

بسیاری از محموله‌ها، به علت ابعاد ویژه خود، از امکان قرارگیری درون یک کانتینر استاندارد معمولی برخوردار نیستند. همین امر، کانتینرهای فلت‌رک را به کالایی ضروری تبدیل می‌کند. تصور کنید که می‌خواهید یک لودر را با استفاده از کشتی از کشوری به کشور دیگر صادر کنید. پهنای لودر، اجازه‌ی بارگیری درون یک کانتینر معمولی را نمی‌دهد اما با استفاده از کانتینر فلت رک، می‌توان چنین جابه‌جایی‌ای را انجام داد.

ابعاد و وزن فلت رک

ابعاد فلت رک‌ ها مشابه کانتینرهای استاندارد است. با این حال، از آنجایی که این کانتینرها فقط در انتهای کوتاه خود دیواره دارند، ابعاد آنها بر اساس حجم فرضی قرار گرفته بین ابعاد داخلی کانتینر محاسبه می شود. فلت رک ها در اندازه های استاندارد 20 فوت و 40 فوت عرضه می شوند. اما آنها برای حمل بارهای سنگین‌تر از کانتینرهای استاندارد طراحی شده اند.

در ادامه نگاهی دقیق تر به ابعاد فلت رک ها خواهیم انداخت:

ابعاد انواع کانتینر فلت رک

ابعاد فلت رک 20 فوت:

ابعاد کانتینر فلت رک 20 فوت به شرح زیر است:

  • طول داخلی: 5.94 متر (19.5 فوت)
  • عرض داخلی: 2.35 متر (7.7 فوت)
  • ارتفاع داخلی: 2.35 متر (7.7 فوت)
  • وزن کانتینر خالی: 2,360 کیلوگرم (5,203.8 پوند)
  • ظرفیت بار: 30,140 کیلوگرم (66,458.7 پوند)
  • ظرفیت حجمی: 32.7 متر مکعب (1,154.3 فوت مکعب)

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به مقاله کانتینر 20 فوت دپوکانتین مراجعه کنید.

ابعاد فلت رک 40 فوت:

اگر ظرفیت بار مورد نیاز شما بیشتر از ظرفیت فلت رک 20 فوت است، می‌توانید کانتینر 40 فوت فلت رک را انتخاب کنید. ابعاد فلت رک 40 فوت به شرح زیر است:

  • طول داخلی: 12.13 متر (39.8 فوت)
  • عرض داخلی: 2.40 متر (7.9 فوت)
  • ارتفاع داخلی: 2.14 متر (7 فوت)
  • وزن خود کانتینر: 5,000 کیلوگرم (11,025 پوند)
  • ظرفیت بار: 40,000 کیلوگرم (88,200 پوند)
  • ظرفیت حجمی: 62.2 متر مکعب (2,195.7 فوت مکعب)

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به مقاله کانتینر 40 فوت دپوکانتین مراجعه کنید.

ابعاد فلت رک 40 فوت ارتفاع بلند(High Cube):

علاوه بر مدل های 20 فوت و 40 فوت، نوع دیگری از فلت رک با ارتفاع بیشتر به نام 40 فوت ارتفاع بلند (های کیوب) نیز در بازار موجود است. این مدل یک فوت ارتفاع بیشتر نسبت به 40 فوت دارد. ابعاد فلت رک 40 فوت ارتفاع بلند به شرح زیر است:

  • طول داخلی: 12.13 متر (39.8 فوت)
  • عرض داخلی: 2.40 متر (7.9فوت)
  • ارتفاع داخلی: 2.29 متر (7.5 فوت)
  • وزن خود کانتینر: 5200 کیلوگرم (11,460 پوند)
  • ظرفیت بار: 47300 کیلوگرم (104,280 پوند)
  • ظرفیت حجمی: 66.7 متر مکعب (2,354.3 فوت مکعب)

انواع کانتینر فلت رک

علاوه بر اندازه های مختلف، کانتینرهای فلت رک در دو نوع تاشو و غیر تاشو نیز موجود هستند.

کانتینر فلت رک تاشو

همانطور که از نام آن پیداست، کانتینرهای فلت رک تاشو دارای دیواره های جداشدنی یا تاشو هستند. این امر باعث می شود نگهداری و حمل و نقل این نوع کانتینرها راحت و مقرون به صرفه باشد زیرا فضای کمی را اشغال می کنند. آیا می دانستید که چهار کانتینر فلت رک تاشو، در صورت چیدن روی هم، فضای یک کانتینر استاندارد را اشغال می کنند؟ این امر به خصوص در صورتی که قصد جابجایی خالی کانتینرها را دارید، بسیار مفید است. تنها نقطه ضعف کانتینرهای فلت رک تاشو این است که نبود دیوارهای دائمی آنها را از نظر ساختاری ضعیف تر از کانتینرهای غیر تاشو می کند.

کانتینر فلت رک غیر تاشو

کانتینرهای فلت رک غیر تاشو دارای دیوارهای ثابت در انتهای کوتاه خود هستند. این امر آنها را از نظر ساختاری نسبت به کانتینرهای فلت رک تاشو محکم تر می کند. تنها عیب کانتینرهای فلت رک غیر تاشو این است که در صورت عدم استفاده فضای زیادی را اشغال می کنند.

ساختار کانتینر فلت راک

کانتینرها به طور کلی، به دلیل برخورداری از ساختار ویژه و استراکچر بسیار قدرتمند، قابلیت حمل بار توسط کشتی‌ها را به شکل محسوسی افزایش می‌دهد. علاوه بر آن پوشش بخصوص مقاوم در برابر اکسیده شدن که در تمامی کانتینرها موجود است، از کانتینرهای فلت‌رک نیز محافظت می‌کند.
کف کانتینر فلت رک، از استحکام بسیار بالایی برخوردار است و در نمونه‌های 20 فوتی، کانتینرهای فلت رک می‌توانند تا 22 تن و در نمونه‌های 40 فوتی، تا 41 تن بار را تحمل کنند.
دیواره‌های جلو و عقب انواع کانتینر فلت رک، می‌تواند ثابت و یا تاشو باشد. همچنین این محفظه‌ها سطحی به عنوان کف دارند که ظرفیت بارگیری بالایی دارد و شامل یک شاسی فولادی و یک قطعه چوبی می‌شود.

استراکچر و شاسی این کانتینرها، استحکام بسیار زیادی دارد. همچنین با اثبات بالا بودن ضریب اطمینان استحکام کانتینر فلت راک، شما می‌توانید با اطمینان، چند کانتینر را بر روی یکدیگر قرار دهید. همیشه در ساختار این کانتینرها، از چند حلقه لشینگ استفاده می‌کنند زیرا ممکن است نیاز شود محصول را به کمک آن‌ها ثابت کنید تا محکم در جای خود قرار بگیرد. این حلقه‌ها را در ریل‌های اطراف خودرو، کنج‌ها و کف کانتینر، از این حلقه‌ها استفاده می‌کنند. این قلاب‌ها معمولا از جنس بسیار مرغوبی ساخته شده‌اند و تحمل فشار و بار آن‌ها در نمونه‌های 20 فوتی تا 2,000 کیلوگرم و در صورتی که کانتینر فلت راک 40 فوتی باشد، تا 4,000 کیلوگرم هستند.

در برخی نمونه‌ها از انواع کانتینر فلک رک که در ابعاد 20 فوتی ساخته می‌شوند. مقرهایی وجود دارند که برای جا‌به‌جایی کانتینر‌ها به وسیله لیفت تراک لازم می‌شوند. همچنین گاهی کامیون‌های حمل بار، به وینچ‌های لشینگی مجهز شده‌اند و ظرفیت آن‌ها حدود دو متریک تن است. مشخصا، کانتینرهای فلت رک از دیواره‌های طولی و سقف برخوردار نیستند. به همین دلیل، فراموش نکنید که یک کانتینر فلت راک، دیگر دیواره‌های طولی و سقفی ندارد و تنها می‌شود از پوشش پارچه‌های برزنتی برای پوشاندن بارهای اضافه از آن‌ها استفاده کنید. دیواره‌های انتهای کانتینر فلت راک ممکن است ثابت یا تاشو باشند.

چه کالاهایی را می‌توان با فلت رک حمل کرد؟

همانطور که تا به حال متوجه شده اید، فلت رک ها می توانند انواع مختلفی از کالاها را حمل کنند که کانتینرهای استاندارد قادر به حمل آنها نیستند. از محصولات کشاورزی مانند نیشکر و غلات گرفته تا آسیاب های بادی، کانتینرهای فلت رک می توانند همه آنها را به ویژه کالاهای صنعتی حمل کنند. بیایید نگاهی به برخی از رایج ترین محموله های حمل شده با فلت رک بیندازیم:

  • کالاهای فله: با استفاده از فلت رک می توانید محصولاتی مانند سنگ آهن، قراضه یا غلات را به راحتی حمل کنید.
  • ماشین آلات سنگین: فلت رک ها به دلیل استحکام بالا گزینه ای عالی برای حمل و نقل بیل مکانیکی، گریدر و سایر ماشین آلات سنگین هستند.
  • ترانسفورماتور، دیگ بخار و تانکر: این تجهیزات حجیم به راحتی روی فلت رک ها قابل حمل هستند.
  • تجهیزات ساختمانی: تیرآهن، لوله و سایر مصالح ساختمانی را می توان با خیال راحت با فلت رک حمل کرد.
  • انواع خودرو: کامیون، اتومبیل و سایر وسایل نقلیه به راحتی روی فلت رک ها قابل بارگیری هستند.
  • مصالح فولادی و شیشه ای: ورق های فولادی و شیشه های بزرگ را می توان با خیال راحت با فلت رک حمل کرد.

ایمن سازی بار در فلت رک

با توجه به باز بودن سه طرف کانتینر فلت رک، ایمن سازی بار اهمیت ویژه ای پیدا می کند. این کانتینرها دارای حلقه های مهار در لبه های جانبی، کف و گوشه ها هستند. شما می توانید با استفاده از تسمه های مهار، کالاهای خود را در جای خود محکم کنید. برخی از کانتینرها حتی برای امنیت بیشتر دارای وینچ های مهار، کمربندهای قفل و پایه ها هستند. قبل از خرید کانتینر، در مورد تجهیزات جانبی از تامین کننده سوال کنید.

نکات مهم قبل از خرید کانتینر فلت رک

حالا که با ابعاد، انواع و کاربردهای کانتینرهای فلت رک آشنا شدید، وقت آن است که تصمیم بگیرید کدامیک برای نیازهای شما مناسب تر است.

قبل از سرمایه گذاری روی فلت رک، چند نکته را باید در نظر بگیرید:

  • نوع بار: ابتدا نوع کالایی که قصد حمل آن را دارید مشخص کنید. برخی محموله ها با شکل خاص، وزن را به طور مساوی در کل کف کانتینر توزیع نمی کنند. برای چنین محموله هایی، باید مطمئن شوید که از حد مجاز بار متمرکز (Concentrated Load) تجاوز نمی کنید.
  • بار متمرکز(Concentrated Load): به سنگین ترین وزن قابل تحمل در یک نقطه خاص از کف کانتینر بار متمرکز گفته می شود. به طور معمول، حد بار متمرکز برای فلت رک های 20 فوت، 2000 کیلوگرم و برای نوع 40 فوت، 4000 کیلوگرم است.
  • ظرفیت بار(Payload Capacity): به وزن کل قابل حمل با فلت رک گفته می شود. اگر بار شما به طور مساوی توزیع شده باشد، وزن کل آن باید در محدوده ظرفیت بار فلت رک باشد. همتم طور که در ابتدا گفته شد ظرفیت بار برای فلت رک 20 فوت حدودا 30,000 کیلوگرم ، برای نوع 40 فوت 40,000 کیلوگرم و برای 40 فوت ارتفاع بلند 47,000 کیلوگرم است.
  • روش بارگیری و تخلیه: با توجه به روش بارگیری و تخلیه (بالا بردن با جرثقیل یا بارگیری با لیفتراک)، می توانید بین نوع تاشو و غیر تاشو انتخاب کنید.

با در نظر گرفتن این نکات، می توانید بهترین نوع کانتینر فلت رک را برای حمل ایمن و اصولی بار خود انتخاب کنید.

جمع‌بندی

کانتینرهای فلت رک نقش مهمی در صنعت حمل و نقل بین‌المللی ایفا می‌کنند. این کانتینرها با قابلیت حمل کالاهای بزرگ و غیراستاندارد، راهکاری مؤثر برای چالش‌های لجستیکی ارائه می‌دهند. انتخاب مناسب‌ترین نوع فلت رک مستلزم بررسی دقیق عواملی چون ابعاد و وزن محموله، روش‌های بارگیری و تخلیه، و الزامات ایمنی است. تصمیم‌گیری صحیح در این زمینه می‌تواند منجر به بهینه‌سازی هزینه‌ها و افزایش کارایی در زنجیره تأمین شود. بنابراین، توصیه می‌شود شرکت‌ها با استفاده از اطلاعات ارائه شده، ارزیابی دقیقی از نیازهای خود انجام داده و متناسب با آن، کانتینر فلت رک مناسب را انتخاب کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره‌ی انواع کانتینر، کانتینر فلت رک و انتخاب نوع کانتینر مناسب، با مشاورین متخصص ما در مجتمع صنعتی دپوکانتین، در ارتباط باشید.

منبع: container-xchange

دانلود PDF مقاله
5/5 - (1 امتیاز)

نظری ثبت نشده است!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *