تاریخ انتشار: ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
تاریخ بروزرسانی: 14 شهریور 1403
کانتینرها، یکی از مهمترین اختراعات قرن بیستم و موثرترین عامل در گسترش تجارت بینالمللی بهشمار میروند. همین موضوع، اهمیت چگونگی جابهجایی آنها را دوچندان میکند. کانتینرها پس از رسیدن به بندر مقصد چگونه جابهجا میشوند؟ پیچیدگیهای مربوط به این فعالیت ممکن است باعث سردرگمیهای مختلفی را به دنبال داشته باشد. در ادامه، به بررسی مسائل حمل و نقل و جابهجایی کانتینر میپردازیم.
در صورت علاقه بیشتر میتوانید به پست قبلی وبلاگ دپوکانتین مراجعه کرده و با تعریف کانتینر و کاربردهای آن آشنا شوید.
دانستنیهای مهم پیش از انتقال کانتینر
کسب اطلاعات لازم دربارهی جزئیات مربوط به کانتینر، ابزارهای حمل و نقل از جمله جرثقیلها و دیگر موارد مربوط به کانتینر، نهتنها مفید، بلکه امری ضروری است.
وزن کانتینر
یکی از مهمترین موارد در حمل و نقل کانتینر، وزن آن است. هر کانتینر ۲۰ فوت استاندارد خالی، حدود ۲ تن و ۳۰۰ کیلوگرم و وزن کانتینر ۴۰ فوت با وزن حدود ۳ تن و ۷۵۰ کیلوگرم است. به همین دلیل، کانتینرها برای جابهجایی به سطحی مقاوم نیاز دارند. استفاده تریلی با کفی و فنربندی مناسب، برای حمل کانتینر ضروری است.
جرثقیل یا لیفتراک؟
بسته به فضای بارگیری کانتینر، ممکن است استفاده از لیفتراکهای قدرتمند، مناسبتر از استفاده از جرثقیل باشد یا بالعکس. استفاده از جرثقیل و یا لیفتراک مناسب و با توانایی بلند کردن کانتینر، از آسیب به کانتینر و محتویات آن جلوگیری میکند.
شرایط مقصد کانتینر
بررسی مسیر جابهجایی کانتینر، ارتفاع مجاز در طول مسیر، قوانین مربوط به تردد تریلی و امکانات موجود در مقصد برای جابهجایی کانتینر، همگی از مواردی هستند که ممکن است بر هزینهها و جابهجایی ایمن کانتینر اثری چشمگیر داشته باشند. علاوه بر آن، تجهیزات بندر مقصد نیز در حمل و نقل دریایی کانتینر از اهمیت بالایی برخوردار است.
روشهای اصلی جابهجایی کانتینر
حمل و نقل کانتینر در سطح جهانی، به ۴ روش کلی انجام میشود: جادهای، ریلی، هوایی و دریایی. در ادامه، با جزئیات به هریک میپردازیم.
1.چگونگی حمل کانتینر بهصورت جادهای
استفاده از تریلی برای حمل کانتینر در خشکی را میتوان رایجترین راه برای حمل کانتینر از بنادر به مقاصد نهایی دانست؛ با این حال، نکات متعددی دربارهی انجام درست این پروسه وجود دارد. علاوه بر آن، استفاده از کامیون و تریلی مناسب برای حمل هر کانتینر، میتواند در کاهش هزینهها و انجام صحیح جابهجایی موثر باشد.
تریلی مناسب برای جابهجایی هر نوع کانتینر کدام است؟
تریلی کفی، پرطرفدارترین نوع تریلی برای جابهجایی کانتینر و حتی سازههای تغییر کاربری کانتینر (کانتینکس) بهشمار میرود. این تریلیها، با استفاده از یک کفی تخت، فضای مناسب برای حمل یک کانتینر ۴۰ فوت و یا ۲ کانتینر ۲۰ فوت را فراهم میکند. با این حال برای حمل و جابهجایی سازههای تغییر کاربری با ارتفاع بیشتر و یا وزن بالا، تریلیهای کمرشکن مورد استفاده قرار میگیرند. ارتفاع پایینتر کف تریلی کمرشکن در مقایسه با کفی، امکان جابهجایی کانتینرهای HC و تغییر کاربری و رد شدن از زیر پلها را فراهم میکند.
هزینهی جابهجایی کانتینر با استفاده از تریلی چقدر است؟
هزینهی جابهجایی هر کانتینر با استفاده از تریلی، به عوامل متعددی بستگی دارد. تعداد کانتینرها، نوع کانتینر، مسافت جابهجایی و… همگی بر عدد نهایی اثر مستقیم دارند. برای کسب اطلاعات بیشتر، با مشاورین ما در مجموعه دپوکانتین و یا شرکت حمل و نقل مورد نظر خود تماس بگیرید.
علاوه بر هزینهی حمل کانتینر توسط تریلی، محاسبهی هزینهی جرثقیل و یا لیفتراک نیز، ضروری است.
2.چگونگی حمل کانتینر بهصورت ریلی
انبارهای گمرک در سراسر کشور، معمولا به خصوص ریلی متصل هستند؛ به همین دلیل استفاده از ریل برای جابهجایی کانتینر در تعداد بالا را میتوان مقرونبهصرفهترین روش دانست. در این روش تعداد زیادی کانتینر، بعضا بهصورت چندطبقه با استفاده از کفی و نیملبههای خاص حمل و نقل ریلی، از بنادر به دیگر نقاط کشور و دیگر مراکز گمرکی ارسال میشوند. پس از رسیدن به مقصد، این کانتینرها بهوسیلهی چرثقیل، لیفتراک و ریچ تخلیه شده و انبار میشوند. پس از ترخیص از گمرک، حمل و نقل جادهای کانتینر از سرگرفته شده و ارسال آن به مقصد نهایی انجام میشود.
3.حمل و نقل هوایی
این روش از حمل و نقل کانتینر، تنها در موارد بسیار خاص و یا به مقاصد مشخص و خاص انجام میشود و به دلیل هزینهی بالای آن، چندان رایج نیست.
حمل کالاهایی مثل داروهای خاص، گل و کالاهای آسیبپذیر دیگر معمولا به این روش انجام میشود.
در صنایع نظامی، جابهجایی کانتینر بهوسیلهی هواپیما نسبت به دیگر انواع آن رایجتر است. بارهای خاص این صنایع، مثل مهمات و یا اسلحه، نیازمند امنیت بسیار بالا در حمل و نقل هستند. این سطح از امنیت، تنها با استفاده از هواپیما و در مواردی هواپیماهای دارای اسکورت جنگنده قابل انجام است.
با این حال حمل برخی کالاهای لوکس مثل خودروهای خاص نیز بعضا به وسیلهی هواپیما انجام میگیرد.
4.حمل و نقل دریایی
حمل و نقل دریایی، مهمترین بخش در جابهجایی کانتینر است. پیش از رسیدن کانتینر به خشکی و انتقال به ریل یا تریلی، این کشتیها هستند که کانتینرها را در اقیانوسهای سرتاسر جهان حمل میکنند. کشتیهای کانتینری، شاهکارهای مهندسیای هستند که امکان حمل صدها و بعضا هزاران کانتینر بهصورت همزمان را فراهم میکنند. این نوع از حمل و نقل کانتینر، تکیهگاه و بستر انجام تمام مبادلات بینالمللی کالا است. از تلفن همراه گرفته تا خودروهای وارداتی و حتی میوههای وارداتی مثل موز و پشنفروت، تقریبا هرچیزی که فکری را بکنید با استفاده از کشتیهای کانتینری به دست شما رسیده است.
نظری ثبت نشده است!