تاریخ انتشار: 07 فروردین 1403
تاریخ بروزرسانی: 14 شهریور 1403
کانتینکسها، سازههای پیشساختهای هستند که با تغییر کاربری کانتینرهای استاندارد مورد استفاده در صنعت حملونقل و کشتیرانی ساخته میشوند. کانتینکس یا کانکس کانتینری، مزایای کانکسهای قابل حمل را با مقاومت شگفتانگیز کانتینر دربرابر رطوبت، ضربه و دیگر عومل محیطی ترکیب کرده و راهکاری تازه برای ساخت سازههای پیشساختهی قابل حمل ارائه میکند. با این حال ممکن است نحوهی طراحی و ساخت چنین سازههایی سوالبرانگیز بهنظر برسد. در ادامه، نحوهی طراحی و ساخت انواع کانتینکس را بررسی میکنیم.
مشخص کردن کاربری سازه
پیش از شروع طراحی و ساخت هر سازه، از یک کانکس نگهبانی گرفته تا آسمانخراشهای بلند، مشخص کردن کاربری دقیق آن، با جزئیات کامل امری ضروری است. کانتینکسها، سازههایی بهشدت انعطافپذیر و با کاربریهای متعدد هستند؛ به همین دلیل، تعیین تمام جزئیات استفادهی آنها پیش از شروع مراحل طراحی می تواند در تسریع روند طراحی و ساخت موثر باشد. در ادامه به بررسی رایجترین انواع سازههای تغییر کاربری کانتینر، ویژگیهای هر یک و راهنمای طراحی آنها میپردازیم.
کانتینکس انبار
یکی از محبوبترین انواع سازههای پیشساخته کانتینری، کانتینر انبار است. کاربری این سازهها، نگهداری انواع مختلف کالا در بازههای زمانی متنوع است. تغییرات مورد نیاز و مشخصات این سازهها، به متغیرهای بستگی دارد. با پاسخدهی به سوالات زیر، میتوان نقشهی راه را تا حدی مشخصتر کرد:
- چه چیزی درون این سازه انبار می شود؟ مواردی ازجمله نیاز به نصب سیستمهای کنترل دما برای کالاهای حساس و نصب قفسهبندیهای مختلف برای کالاهای کوچکتر با پاسخدهی دقیق به این سوال مشخص میشوند.
- کالاها چگونه به داخل انبار منتقل می شوند؟ این فرایند با استفاده از لیفتراک و پالت انجام میشود یا بهصورت مسقیم توسط نیروی انسانی؟
- مدت زمان متوسط نگهداری کالاها درون انبار چقدر است؟
- کانتینکس انبار در چه شرایط آب و هوایی و موقعیتی قرار خواهد گرفت؟ این مسئله مواردی مثل رنگ سازه و نصب سایهبان را تحت تاثیر قرار میدهد.
- آیا نیازی به ایجاد دربهای جدید در دیوارههای جانبی کانتینر وجود دارد؟
- آيا نورپردازی داخل کانتینر امری ضروری است؟
کانتینکس اداری
کانتینکسهای اداری، خود به چند دسته ازجمله کانتینکس مهندسی، مدیریتی، دفتر فروش و… تقسیم میشوند. مشخصا کاربری هریک از این فضاها متفاوت است. کانتینکسهای مهندسی عموما در پروژههای معدنی و پتروشیمی نصب میشوند. این پروژهها به دلیل حساسیت بالای محیط کار و خطرات متعدد، به حضور دائمی مهندسین در محیط پروژه نیازمند هستند.
در مقابل، کانتینکسهای مدیریتی و دفاتر فروش در پروژههای عمرانی استفادهی بیشتری دارند. هر یک از این کاربریها، ملزومات خود را بهدنبال داشته و نیازمند مشخص کردن موارد زیر است:
- تعداد نیروهای مستقر درون سازه چند نفر است؟
- وظایف هریک از این نیروها چیست؟
- آیا نیاز به ایجاد یک فضای جداگانه برای اتاق کنفرانس وجود دارد؟
- آیا نیروهای مستقر درون کانتینکس اداری، از یک فضای کار اشتراکی استفاده میکنند یا طراحی دفاتر کار جداگانه برای هریک ضروری است؟
- آیا این کانتینکس به یک آبدارخانه و یا سرویس بهداشتی مجزا نیاز دارد؟
- آب و برق این کانکس کانتینری چگونه تامین میشود؟
کانتینکس مسکونی
کانتینکسهای مسکونی در دو دستهی اصلی کارگاهی و شخصی ساخته میشوند. هردوی این سازهها برای براورده کردن نیازهای خود به مواردی مثل اتاق خواب، سرویس بهداشتی و حمام نیازمند هستند اما ویژگیهای خاص دیگر این سازهها، آنها را از یکدیگر متمایز میکند.
- تعداد ساکنین این کانکس کانتینری چند نفر است؟
- کانتینکس مورد نظر، یک محل سکونت موقتی است یا دائمی؟
- آیا ساخت اتاق خوابهای جداگانه برای ایجاد حریم خصوصی بیشتر لازم است یا یک فضای خواب اشتراکی برای براورده کردن نیازها کفایت میکند؟
- آیا امکاناتی مثل تلوزیون، مبل، میز تحریر و موارد دیگر بخشی از نیازهای این سازه هستند؟
بسیاری از کانکسهای مسکونی کارگاهی بخشی از یک مجموعهی گسترده یا کمپ کارگاهی هستند. مشخصا نیازها و امکانات استاندارد این سازهها با نمونههای شخصی و ویلایی متفاوت است.
طراحی و ساخت کانتینکس
طراحی سازه کانتینری
پس از تشخیص موارد استفاده و کاربری کانتینکس، مرحلهی طراحی سازه آغاز میشود. مهندسین با تجربه گروه صنعتی دپوکانتین، بر اساس موارد مشخص شده در سوالات بالا و نیازهای کارفرما، پروسهی طراحی پلان سازه را آغاز میکنند. کانتینکسها نیز مانند دیگر سازههای پیشساخته برای ساخت به یک پلان دقیق و با جزئیات نیاز دارند. محل قرارگیری دربها و پنجرهها، میز و صندلی، تخت و تمامی امکانات سازههای کانتینری، در پلان سازه بهصورت دقیق ترسیم میشود. پلان سازه پس از ترسیم و بازنگریهای نهایی، در اختیار تیم تولید قرار میگیرد تا ساخت سازه آغاز شود.
ساخت سازه و نهایی سازی
پس از نهاییسازی پلان، تیم تولید ساخت سازه را آغاز میکنند. ایجاد برشهای مختلف در دیوارههای کانتینر، افزودن دربها و پنجرهها، عایقبندی داخلی، رنگآمیزی و درنهایت تجهیز سازه همگی در این بخش انجام میشوند. پس از تایید سازهی نهایی توسط مهندس کنترل کیفی، سازه برای بارگیری و ارسال آماده میشود.
نتیجهگیری
سازههای تغییر کاربری کانتینر (کانتینکس)، با ایجاد تغییرات مختلف در ساختار کانتینرهای استاندارد حمل و نقل ساخته میشوند. این سازهها را میتوان جایگزینی کارامد برای ساختمانهای آجری و حتی کانکسها دانست. با این حال طراحی و ساخت چنین سازههایی به دلیل انعطافپذیری بالا و تنوع آنها در کاربری، امری پیچیده بهشمار میرود. برای کسب اطلاعات بیشتر، با مشاورین ما در مجموعهی صنعتی دپوکانتین در ارتباط باشید.
نظری ثبت نشده است!