کانتینرهای کوچک | گروه صنعتی دپوکانتین

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۳

تاریخ بروزرسانی: 24 تیر 1403

یکی از کمیاب‌ترین انواع کانتینرهای استاندارد موجود در بازار را می‌توان کانتینر‌های کوچک یا «مینی کانتینر»ها دانست. به‌طور کلی، به هر کانتینر کوچک‌تر از 20 فوت استاندارد، مانند کانتینر 6 فوت، کانتینر 8 فوت و کانتینر 10 فوت، مینی کانتینر یا کانتینر کوچک گفته می‌شود.

کانتینرهای کوچک چگونه ساخته می‌شوند؟

کانتینرهای کوچک، به دلیل کاربری‌‌های محدود و خاص‌تر خود، مانند کانتینرهای 20 فوت و 40 فوت استاندارد، به‌صورت انبوه تولید نمی‌شوند. معمولا، شرکت‌های کشتیرانی، کشتی‌سازی، نفتی و یا دیگر فعالان بزرگ حوضه صنعت و یا حمل و نقل، برای شرکت تولیدکننده‌ی کانتینر، سفارشی مجزا ثبت کرده و کانتینرهای کوچک را خریداری می‌کنند. با این حال برخی شرکت‌ها نیز با برش و کوتاه کردن کانتینرهای بزرگ‌تر، مثل کانتینر 40 فوت و کانتینر 20 فوت، به ساخت کانتینرهای کوچک می‌پردازند.

مشخصات کانتینرهای کوچک

کانتینرهای کوچک، به‌‌دلیل ابعاد کوچکتر خود، تفاوت‌های متعددی با کانتینرهای 20 فوت و 40 فوت استاندارد دارند. در ادامه به بررسی مشخصات مینی کانتینرها می‌پردازیم.

ابعاد کانتینرهای کوچک

همانطور که در ابتدای مطلب گفته شد، کانتینرهای کوچک در ابعاد 6 فوت، 8 فوت و 10 فوت ساخته می‌شوند. کانتینرهای 10 فوت، همواره در ارتفاع و پهنا با کانتینرهای 20 فوت و 40 فوت یکسان هستند. در مقابل، کانتینرهای 6 و 8 فوت بعضا با ارتفاع و پهنای کم‌تر از نمونه‌های رایج به تولید می‌رسند.

ابعاد کانتینرهای کوچک (6 فوت، 8 فوت و ۱۰ فوت)

وزن کانتینرهای کوچک

هر یک از انواع مینی کانتینرها، وزن و ظرفیت حمل بار مشخصی دارد که در ادامه به هریک از آن‌ها می پردازیم.

  • کانتینر 10 فوت: وزن هر کانتینر 10 فوت به صورت خالی، حدود 1300 کیلو و ظرفیت حمل بار آن نزدیک 9 تن است. با این حال ابعاد این جعبه‌ها معمولا اجازه‌ی استفاده از تمام ظرفیت بار آن‌ها را نمی‌دهد.
  • کانتینر 8 فوت: کانتینر 8 فوت، به دلیل سقف کوتاه‌تر خود و استحکام پایین‌تر شاسی، از ظرفیت حمل بار بسیار پایین‌تری در مقایسه با نمونه‌های ده فوت برخوردار است. کانتینرهای 1 تنی 20 فوت، تنها ظرفیت حمل 2500 کیلو بار را دارند.
  • کانتینر 6 فوت: کوچک‌ترین و کم‌ظرفیت‌ترین نوع مینی کانتینر را می‌توان کانتینر 6 فوت دانست. این کانتینرها با 800 کیلوگرم وزن، ظرفیت حمل تنها 500 کیلوگرم بار را دارند. تقریبا هم اندازه‌ی یک وانت استاندارد.

کانتینرهای کوچک | گروه صنعتی دپوکانتین

کاربرد کانتینرهای کوچک

کانتینرهای کوچک، به دلیل فضای محدود خود معمولا برای جابه‌جایی بار مورد استفاده قرار نمی‌گیرند؛ بلکه مهم‌ترین کاربرد آن‌ها به‌عنوان واحد‌های مخابراتی، تاسیساتی، الکتریکی و… است. برای مثال، استفاده از کانتینرهای ده فوت به‌عنوان کانتینکس‌های مخابراتی  BTS بسیار رایج است. مقاومت استاندارد کانتینر در مقابل رطوبت و دما، در کنار استحکام بسیار زیاد بدنه فلزی آن را، می‌توان از دلایل اصلی محبوبیت این سازه‌ها به‌عنوان واحدهای فنی دانست. خدمات تبدیل کانتینرهای کوچک به واحدهای فنی، یکی از مهم‌ترین حوضه‌های فعالیت دپوکانتین به‌شمار می‌رود.

با این حال، مینی کانتینرها بعضا برای جابه‌جایی کالا نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. جابه‌جایی موتورسیکلت را می‌توان مهم‌ترین کاربری این جعبه‌ها در زمینه جابه‌جایی کالا دانست.

کانتینرهای کوچک | گروه صنعتی دپوکانتین

مزایای کانتینرهای کوچک

کانتینرهای کوچک، به دلیل فضای کمی که اشغال می‌کنند، از مزایای متعددی برخوردارند. در ادامه به بررسی این مزایا می‌پردازیم.

عدم نیاز به فضای بزرگ

ابعاد کوچک این کانتینرها، نیاز آن‌ها به فضاهای بزرگ جهت قرارگیری را نیز کاهش می‌دهد. همین مسئله شرایط را برای قرارگیری این کانتینرها در کارگاه‌های ساختمانی، فضاهای شهری و دیگر محیط‌ها با فضای محدود را مساعد می‌کند.

امکان شخصی‌سازی

همانطور که گفته شد، اکثر مینی کانتینرها در کاربری‌هایی غیر از حمل و جابه‌جایی بار مورد استفاده قرار می‌گیرند. امکان شخصی‌سازی این کانتینرها باعث افزایش محبوبیت آن‌ها برای ایجاد فروشگاه‌ها، واحد‌های فنی کارگاهی و صنعتی و حتی دفاتر کار پرتابل شده است.

دانلود PDF مقاله
5/5 - (1 امتیاز)

نظری ثبت نشده است!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *