آشنایی با انواع کانتینر | انواع کانتینر از لحاظ ابعاد و کاربرد | مجموعه صنعتی دپوکانتین

تاریخ انتشار: 22 مهر 1402

تاریخ بروزرسانی: 31 تیر 1403

آشنایی با انواع کانتینر

کانتینرها به عنوان وسیله‌ای برای حمل و نقل کالا در سراسر جهان استفاده می‌شوند. کانتینرها اجازه می‌دهند کالاها به راحتی از یک وسیله نقلیه به وسیله نقلیه دیگر منتقل شوند و نیازی به بارگیری و تخلیه مجدد کالا نیست. همین موضوع، نیاز ساخت انواع متعددی از کانتینرها را ایجاد کرده است.

در صورت علاقه بیشتر می‌توانید به پست قبلی وبلاگ دپوکانتین مراجعه کرده و با تعریف کانتینر و کاربردهای آن آشنا شوید.

تقسیم بندی بر اساس ابعاد کانتینر

کانتینرها براساس دسته بندی‌های مختلفی تقسیم موارد متنوعی دسته‌بندی می‌شوند. یکی از مهم‌ترین معیارهای دسته‌بندی، ابعاد کانتینر است. اندازه آن‌ها، کاربردشان را نیز مشخص می‌کند و براین اساس، استانداردهای مشخصی دارد. کانتینرهای استاندارد، اندازه‌های از پیش تعیین شده ای دارند که با استانداردهای بین المللی مطابقت دارد. این موضوع به آنها اجازه می دهد به راحتی با وسایل نقلیه و تجهیزات بندری سازگار شوند.

متداول ترین اندازه های کانتینرهای استاندارد عبارتند از:

ابعاد کانتینر 20 فوت

یکی از رایج‌ترین و پرکاربردترین انواع کانتینر، 20 فوت استاندارد است. کانتینرهای 20 فوتی با طول 20 اینچ، عرض 8 اینچ و ارتفاع بیرونی 6.8 اینچ، عرضه می‌شوند. کاربرد چنین محصولاتی جابه‌جایی و انتقال تقریبا هرچیزی است که فکرش را بکنید.(مبلمان ،لوازم آشپزخانه و…)
علاوه‌بر موارد گفته شده، کانتینر 20 فوت برای ساخت سازه‌های پیش‌ساخته تغییر کاربری (یونیت‌ها) نیز استفاده می‌شود و استفاده آن تنها محدود به حمل و نقل نیست.

برای آشنایی بیشتر می‌توانید به مقاله قبلی وبلاگ دپوکانتین مراجعه کرده و با کانتینر ۲۰ فوت بیشتر آشنا شوید.

ابعاد کانتینر 40 فوت

کانتینر 40 فوت، طولی معادل 40 فوت (12 متر) دارد اما عرض و ارتفاع آن مشابه 20 فوت است. وزن خالی این کانتینر حدود 4 تن است. ابعاد بزرگ‌تر کانتینر 40 فوت، فرصت حمل و نقل و جابه‌جایی بارهای حجیم‌تر را فراهم می‌کند.

برای آشنایی بیشتر می‌توانید به مقاله قبلی وبلاگ دپوکانتین مراجعه کرده و با کانتینر ۴۰ فوت بیشتر آشنا شوید.

تقسیم بندی انواع کانتینر بر اساس کاربرد

کانتینرها بر اساس ابعاد دسته‌بندی‌های مختلفی دارند اما کاربری کانتینر هم معیار بسیار مهمی محسوب می‌شود. برخی از انواع کانتینر، کاربردهای ویژه‌تری دارند و به همین دلیل، اهمیت خاصی پیدا می‌کنند. در این بخش، به مهم‌ترین انواع این کانتینرهای ویژه می‌پردازیم.

کانتینر عمومی یا جنرال

این نوع از کانتینرها، در ابعاد استاندارد ساخته می‌شود و معمولا برای نقل و انتقالات کالاهای خشک مورد اتسفاده قرار می‌گیرند. ابعاد 20 و 40 فوت رایج‌ترین ابعاد ساخت این نوع از کانتینرهاست. کف سخت، دیواره‌ها و سقف محکم این نوع از سازه‌ها، امنیت کالا درون کانتینر را تضمین می‌کند.

کانتینر فلت رک

این کانتینرها، از دیواره‌های جانبی و سقف استفاده نمی‌کنند و برای حمل بار با ابعاد غیر استاندارد به‌کار می‌روند. البته قدرت بالای دیواره‌های ابتدایی و انتهایی این کانتینرها در کنار وجود کرنر فیتینگ‌های استاندارد، باعث حفظ قابلیت بالای حمل و نقل آن‌ها می‌شود.

کانتینر فلت رک دست دوم

برای آشنایی بیشتر می‌توانید به مقاله قبلی وبلاگ دپوکانتین مراجعه کرده و با کانتینر فلت رک بیشتر آشنا شوید.

کانتینر اپن تاپ

احتمالا برخی از کانتینرها را دیده اید که بخش بالایی آن‌ها رو باز است و می‌شود این سقف را به صورت کامل از روی آن‌ها برداشت. معمولا از این نوع کانتینر، برای حمل بارهایی استفاده می‌شود که امکان بارگیری آن‌ها از طریق درب‌های کانتینر استاندارد امکان‌پذیر نیست. بعضا این بارها، بارهای بسیار سنگین هستند که بار جرثقیل از بالا درون کانتینر قرار می‌گیرند.

نمای داخلی کانتینر روباز بدون سقف اپن تاپ

کانتینر اپن ساید

این نوع محصولات ظاهری مانند دیگر کانتینرها دارند و در ابعاد 6 و 12 متری ساخته می‌شوند. با‌این‌حال این محفظه‌ها از بغل یعنی بخش طولی باز شده و درب آن‌ها در این قسمت قرار می‌گیرد. کاربردهای این نوع به مراتب بسیار زیاد است و در موقعیت‌های مختلفی، می‌شود از این محصولات استفاده کرد. معمولا مواقعی که نیاز است کانتینرها را در یک مکان ثابت نگهدارند، از نوع کانتینر اپن ساید استفاده می‌کنند.

کانتینر اپ ساید 20 فوت استاندارد

کانتینر یخچالی (ریفر)

ممکن است شما هم با شنیدن اسم آن کمی شوکه شده باشید. این نوع کانتینرها تقریبا نوعی خلاقیت محسوب می‌شوند و توانسته‌اند قدم بزرگی در جهت نقل و انتقالات در بین شهرها و حتی کشورهای مختلف بردارند. استفاده این کانتینرها از سیستم‌های سرمایشی و تنظیم رطوبت، امکان جا‌به‌جایی مواد دارویی، مواد غذایی و سایر وسایلی که برای سالم ماندن به دمای مشخصی نیاز دارند را به شما می‌دهند.
یکی از ویژگی‌های جذاب کانتینرهای یخچالی جدید، امکان نظارت تمام وقت و ایجاد تغییرات در دما و درصد رطوبت فضای درون کانتینرهاست.

کانتینر یخچالی آبی

برای آشنایی بیشتر می‌توانید به مقاله قبلی وبلاگ دپوکانتین مراجعه کرده و با کانتینر یخچالی بیشتر آشنا شوید.

کانتینر ایزو تانک (مخزن‌دار)

همان طور که اسم آن به نظر می‌رسد، این نوع از کانتینر یک تانکر را درون خود جای می‌دهد و همانند انواع دیگر وسایل نقلیه تانکر دار، امکان جابه‌جایی انواع مایعات را فراهم می‌کند. کانتینر ایزو تانک از سقف و دیواره‌های استاندارد کانتینر استفاده نمی‌کند بلکه صرفا از شاسی کانتینر و شاسی اطراف خود تانکر بهره می‌برد.

کانتینر ایزو تانک استاندارد

برای آشنایی بیشتر می‌توانید به مقاله قبلی وبلاگ دپوکانتین مراجعه کرده و با کانتینر ایزوتانک بیشتر آشنا شوید.

کانتینر بالک یا فله‌بر

کانتینرهای فله‌بر، عموما برای جا‌به‌جایی مواد اولیه خام و غلات استفاده می‌شوند. گندم، جو، کنجد و بسیاری دیگر، از اصلی‌ترین موارد حمل شده با کانتینرهای فله‌بر هستند.

کانتینر فله بر 20 فوت آبی

جمع بندی نهایی

انواع کانتینر براساس ابعاد و کارایی، نمونه‌های مختلفی دارند که همین نکته، ابعاد، قیمت و موارد دیگر را تحت تاثیر قرار می‌دهد. اندازه و انواع دقیقا موضوعاتی هستند که هنگام خرید یک کانتینر و تعیین کاربری آن، اهمیت پیدا می‌کنند. اگر پس از مطالعه‌ی این مطلی هنوز در انتخاب کانتینر مناسب برای استفاده خود مردد هستید، می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر، با مشاورین متخصص ما در مجموعه صنعتی دپوکانتین در ارتباط باشید.

امتیاز شما

2 نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *